Неизвестен мъж застреля известен журналист в щата Чиапас в южната

...
Неизвестен мъж застреля известен журналист в щата Чиапас в южната
Коментари Харесай

Известен журналист и основател на новинарска агенция убит в Мексико

Неизвестен мъж простреля прочут публицист в щата Чиапас в южната част на, оповестява локалното издание „ Heraldo de Chiapas “.

62-годишният Фреди Лопес Аревало се е прибирал в четвъртък вечерта в община Сан Кристобал де лас Касас, откакто е пътувал до различен град. Докато журналистът е вадил движимости от багажника си, причинителят го е прострелял смъртоносно с огнестрелно оръжие, след което е избягал с мотоциклет.
 Заради подправени вести алжирски публицист прекара 6 месеца в пандиза Заради подправени вести алжирски публицист прекара 6 месеца в пандиза
Алжирският публицист Рабах Карече излезе от пандиза във вторник, откакто изтърпя шестмесечна присъда за " разпространяване на подправени н...

Лопес Аревало е работил като сътрудник за разнообразни задгранични организации, както и като редактор в локалните издания Novedades de México, Prensa Libre de Guatemala и Notimex. По време на кариерата си е отразявал въоръжени спорове както в страната, по този начин и в чужбина.

Журналистът е създател на районната организация Maya Press, която осведоми читателите за събитията в щата Чиапас на испански, британски и френски език.

Алехандро Енсинас, заместник-министър на човешките права, популацията и миграцията, съобщи по-рано, че за три години в Мексико са убити 47 публицисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР