Неизвестен мъж е сложил отрова в бебешки храни в най-големите

...
Неизвестен мъж е сложил отрова в бебешки храни в най-големите
Коментари Харесай

Изнудвач трови детски храни, иска откуп от големи магазини в Германия

Неизвестен мъж е поставил отрова в бебешки храни в най-големите вериги за храна и бебешки артикули в Германия. Той упорства да получи 10 млн. евро, с цел да спре.
Мъжът е изпратил заплашително писмо до полицията и Централата за отбрана на потребителите в провинция Баден-Вюртемберг, както и до редица вериги за хранителни и бебешки артикули, които полицията отхвърли да назове публично, заяви bTV.
Съобщението на изнудвача е получено още на 16 септември с изказване, че . Отровени са най-малко 20 бебешки храни , твърди той.
Полицията неотложно е иззела всички бурканчета с бебешка храна от магазина и фактически в пет от тях е разкрила мощна смъртоносна отрова.
.
Полицията в Баден-Вюртемберг към този момент разполага с видеозапис на мъж, който поставя бурканчета по рафтовете в магазина във Фридрихсхафен. Става дума за човек на към 50 години, с очила, поставени евентуално като дегизировка, сива шапка и черни обувки с бяла подметка. Той е слаб и по-скоро невисок. Полицията счита, че се държи мощно съмнително и е прекомерно евентуално да е причинителят или най-малко негов съизвършител.

Supermarkt-Erpresser aus Baden-Württemberg: Polizei veröffentlicht Fahndungsfoto https://t.co/EMH0Z4puJF pic.twitter.com/szgupbpg28
— Stuttgart Bote (@stuttgart_bote) 28 септември 2017 година
Германската полиция предизвести клиентите да внимават при покупка на артикули за деца. Фабричните бурканчета са затворени, тъй че капачката е леко вдлъбната заради вакуума, а при отваряне издава тон. Манипулираните опаковки евентуално няма да дават отговор на тези критерии.
Полицията прикани всеки, който има подозрителни бурканчета вкъщи или попадне на такива в магазина, да се обади на на магазина или на силите за сигурност.
Случаят е от изключителна съвестност, само че не трябва да има суматоха, а единствено нараснало внимание, приканиха управляващите. По следите на изнудвача са 220 служители на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР