Неизвестен брой слонове са гладували до смърт през изминалите три

...
Неизвестен брой слонове са гладували до смърт през изминалите три
Коментари Харесай

Слонове са гладували до смърт в Ботсвана

Неизвестен брой слонове са гладували до гибел през миналите три месеца в северозападната част на Ботсвана, заяви Синхуа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Няколко животни са умряли в региона Кхваи, сподели пред организацията Димакацо Нтшебе, координатор в отдела по дивата природа и националните паркове в Министерството на околната среда. Той добави, че е почнало следствие, откакто по няколко натрупа на слонове в региона са открити забележими рани и краката им са били подути. 

" Състоянието на тялото на умрелите слонове демонстрира недохранване, защото е било под междинното ", сподели Нтшебе, добавяйки, че неналичието на храна за животните в региона се дължи на непрекъснатите горещи талази поради измененията в климата. Смъртта на слоновете е вследствие на суша и естествени аргументи. Слоновете кръстосват огромни дистанции в търсене на храна и вода, заради което краката им се подуват, изясни Нтшебе. 

Метеорологът Самюъл Раматонто изясни в понеделник, че метеорологичните условия в южноафриканската страна са извънредно горещи.

" Тази година дъждовете пристигнаха доста късно, заради което в множеството елементи на страната имаше незадоволително фураж и вода ", сподели Раматонто. Дъждовете започнаха едвам към средата на декември, добави той. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР