Неизправените ракети С-300, които се обсъжда да изпратим в Украйна,

...
Неизправените ракети С-300, които се обсъжда да изпратим в Украйна,
Коментари Харесай

Ракетите за Украйна - между 3 и 5% от цялото ни налично количество

Неизправените ракети С-300, които се разисква да изпратим в Украйна, са сред 3 и 5% от цялото ни налично количество, а въоръжението, което сме дали до момента, не визира боеспособността на нашата войска.

Това сподели в изявление за Българска национална телевизия началникът на защитата адм. Емил Ефтимов.

Поводът бе идното решение на Народното събрание да изпратим дефектни зенитно-управляеми ракети, които сами не можем да ремонтираме, което през вчерашния ден породи брожения измежду социалистите. От Българска социалистическа партия обрисуваха апокалиптична картина на национално изменничество - нямало да можем да пазим небето си, както и АЕЦ " Козлодуй ".

" Нямаме желание да даваме целия ракетен комплекс С-300 на Украйна, до момента в който не намерим заместваща дарба - по-късно би трябвало да се подписа контракт, да има доставка, да се образова състав - тогава може да се мисли над този въпрос, само че това няма да е скоро ", посочи Ефтимов.

" Състоянието на въоръжението и техниката на армията не е загадка за партиите. Всяка година аз отпущам отчет на министъра на защитата по положението на въоръжението и техниката, в това число положението на зенитните средства. Нормално е някои системи да не могат да се поддържат. Пробвахме преди войната в Украйна договорка с Руската федерация за ремонт на МиГ-29, както и за поддръжка на комплекса С-300 " - добави адмиралът.

И непосредствено уточни известното: техниката ни е руски модел.

" Модернизацията е в ход. Правителството утвърди плана за рационализация на сухопътните войски. Надявам се да ни извикат в комисията по защита да защитим нашите причини и сухопътните войски да получат един подтик - посочи още началникът на защитата, визирайки проекта за придобиване на нови машини за пехотата - " Страйкър ".

Модернизацията е  непрекъснат развой. Нека не се заблуждаваме, че нещата се случват толкоз елементарно. F-16 към този момент е реалност. Докато дойдат F-16 - реверанс към тези, които летят на МиГ-29 ".

По думите му сега 12 летци се приготвят за пилотиране на американските изтребители. Старите МиГ ще летят, до момента в който дойдат F-16. Ако има прозорец сред двете, ще разчитаме на съдружници за въздушната защита.

Ефтимов разяснява и падналия край Тюленово дрон - съгласно него интервенцията по обезвреждането е можело да се организира по-добре, само че крайният резултат е удовлетворяващ.

Посочи, че дронът се е намирал на границата сред сушата и морето и протоколите са разнообразни, както и че водолазът, слязъл при боеприпаса, не е носил потник, а неопрен.

" Не са удачни фрагментите с цигарата...

Колкото до водолаза с неопрена - момчето е доста смутено (от шегите и подигравките - бел. ред). Знам какъв брой са виновни - а какво ще стане, в случай че на следващия ден излязат още два или три дрона? В петък флотът ще направи разнообразни демонстрации по неутрализиране на мини ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР