Неизправен самолет в авиацията не се допуска до полет. Това

...
Неизправен самолет в авиацията не се допуска до полет. Това
Коментари Харесай

След катастрофата в Безмер: Бойната ни авиация е приземена

Неизправен аероплан в авиацията не се позволява до полет. Това е предписание, което се съблюдава от безусловно всички, сподели служебният боен министър Димитър Стоянов на брифинг в авиобаза " Безмер " по отношение на случая, при който боен водач пострада при катапултиране от ниска височина след загуба на надзор над ръководството на изтребител Су-25К.

" В момента всички самолети са приземени. Няма да се лети, до момента в който не се посочи каква е повода за зародилия случай. Чак по-късно ще се набележат мероприятия, ще има занятия с летателния състав и тогава ще се премине към регулярни полети ", разгласи той.

Стоянов съобщи, че водачът полк. Пейо Дончев е катапултирал сполучливо и това е било най-правилното решение в обстановката, в която е изпаднал. " След катапултирането водачът е в положително здравословно положение, контактен е. Лично разговарях с него, усеща се относително добре ", уточни военният министър. Пострадалият водач е превозен със аероплан Спартан във ВМА, където му се правят прегледи. Самолетът е изцяло опустошен.

Инцидентът е станал към 14.13 ч. при заход за кацане след регулярен полет, на територията на поделението. Полк Дончев умел водач с над 750 летателни часа. Няма подаден сигнал за отвод на авиационната техника.

По думите на Димитър Стоянов е прекомерни рано да се приказва за аргументите за случая. Той добави, че казусът се проверява от назначена с негова заповед комисия и от военни прокурори. Министърът на защитата сподели още, че не е имало проблем с катапулта на самолета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР