Неизплатените данъци са сред проблемите на балканските икономики в по-малка

...
Неизплатените данъци са сред проблемите на балканските икономики в по-малка
Коментари Харесай

Гражданите на съседка на България дължат 98 милиарда евро на държавата

Неизплатените налози са измежду проблемите на балканските стопански системи в по-малка или в по-голяма степен. Но в една от българските съседки дефицитът на заплащания към хазната доближава впечатляващи размери.

В Гърция неизплатените данъци единствено за август месец са достигнали 1 милиард евро, написа локалното издание Kathimrini, базирайки се на данни от Независимия орган за държавни доходи (IAPR).

Изчисленията на IAPR сочат, че единствено от края на юли до края на август несъбраните доходи са 1,07 милиарда евро, а тези от началото на годината се пресмятат на 8,55 милиарда евро. От първата сума 938 милиона евро са отговорности на семействата и бизнеса.

От ведомството пресмятат, че 3,85 милиона данъкоплатци и компании дължат на страната 98,2 милиарда евро, като този размер евентуално ще нарастне до 100 милиарда евро до края на годината.

В същото време в хазната са влезнали 3,15 милиарда евро през първите 8 месеца на годината. Това включва 1,97 милиарда евро остарели отговорности и 1,17 милиарда евро нови.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР