Неизменният световен шампион от 2009-та година насам Кохей Учимура не

...
Неизменният световен шампион от 2009-та година насам Кохей Учимура не
Коментари Харесай

Контузия сложи край на доминацията на Учимура в гимнастиката


Неизменният международен първенец от 2009-та година насам Кохей Учимура не преодоля квалификацията в многобоя на Световното състезание по спортна гимнастика в Монреал, Канада, откакто получи травма в глезена.

Японецът завоюва шест следващи международни трофеи, добавяйки и два златни олимпийски медала в най-престижната дисциплинираност, само че тоталната му доминация бе прекратена в Монреал. Учимура се приземи неприятно след прескока и явно изпита болежка в левия гален. 28-годишният гимнастик сподели темперамент и изигра съчетанието си на успоредка, само че имаше очевиден проблем при приземяването и накуцваше при отдръпването си от подиума. Малко по-късно Учимура разгласи на съдиите, че не може да продължи квалификацията.

"Съжалявам доста за хората, които пристигнаха да ме поддържат. Моля за опрощение и съотборниците си. След прескока не можех даже да вървя. Исках да се опитам да завърша състезанието", показа Учимура.

Най-добър резултат в квалификацията реализира кубинецът Манрик Лорде с 86.699, а огромният противник на Учимура - украинецът Олег Верняев остана втори със общ брой от 85.431. Българският представител на Световното състезание Йордан Александров не съумя да се класира за финала, откакто остана 21-ви в квалификацията с общ резултат 72.665. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР