Неиздавана досега песен на рок групата Queen, изпята в края

...
Неиздавана досега песен на рок групата Queen, изпята в края
Коментари Харесай

Queen пускат неиздавано парче на Фреди Меркюри

Неиздавана до момента ария на рок групата Queen, изпята в края на живота му от вокалиста Фреди Меркюри (1946-1991), може да бъде пусната на пазара през септември тази година. За това оповестиха членовете на групата Брайън Мей и Роджър Тейлър пред " Би Би Си ".

" Намерихме едно малко украшение, завещание от Фреди, за което бяхме не запомнили малко ", сподели Тейлър.

" Песента е страхотна, това е същинско изобретение. Тя е от записите на " Чудото " от 1989 година и мисля, че ще бъде издадена през септември ", добави барабанистът на групата.

От своя страна Мей изясни по какъв начин е била открита песента и че групата се е страхувала, че парчето, с работно заглавие " Face It Alone ", няма да бъде възобновено, само че в последна сметка тези опасения не са се удостоверили.

" Тя беше като че ли невиждана, макар че беше в близост. Търсихме я доста пъти и към този момент мислехме, че не може да бъде открита ", споделя китаристът на групата. Той разкри, че техниците " като че ли са залепили " фрагментите от песента, и признава, че работата им е била сполучлива. " Това е красиво и прочувствено ", споделя музикантът.

Групата е издала 15 студийни албума, от които са продадени близо 100 милиона копия по целия свят. Последният студиен албум на Queen е публикуван през 1995 година, четири години след гибелта на Меркюри от СПИН.

Въпреки гибелта на вокалиста и напускането на басиста Джон Дийкън, Queen към момента интензивно концертира с освежен състав. В разнообразни интервали от време в групата свирят британецът Пол Роджърс и американецът Адам Ламбърт.

Сред най-популярните песни на групата са Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, The Show Must Go On, I Want to Break Free, A Kind of Magic.

През 2001 година групата е призната в Залата на славата на рокендрола, а през 2002 година на холивудската Алея на славата е сложена звезда в чест на достиженията на групата в музикалната сфера.

През 2018 година излиза биографичният филм за Меркюри " Бохемска рапсодия ", който печели четири награди " Оскар ". Златната статуетка бе присъдена на американския артист Рами Малек, който изигра основната роля на именития Фреди Меркюри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР