Неизбежно в сърцата на българите образът на Левски се явява,

...
Неизбежно в сърцата на българите образът на Левски се явява,
Коментари Харесай

Васил Василев: Годината на Левски имаше много силен ефект

" Неизбежно в сърцата на българите обликът на Левски се явява, с цел да почувстват това очакване, тази мощ, която е нужна на българите, с цел да посрещнат провокациите на новото време. " Това съобщи ръководителят на Изпълнителното бюро на Общобългарски комитет " Васил Левски " Васил Василев на днешното честване на Годината на Левски.

Днес се организира заключителното съвещание на Националния предприемчив комитет за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левск и.

" Левски е идеология. Идеология на българския дух ", посочи Василев.

" Държавата отпусна обилни средства за реализацията на съвсем всички самодейност, по отношение на честванията ", изясни той.

Василев подчертава, че в границите на цялата страна са се провели десетки, даже стотици разнородни начинания по отношение на честванията. По думите му концепцията на Левски продължава да бъде смисъла на това което българите желаят.

 2017-а - Годината на Васил Левски
2017-а - Годината на Васил Левски

Ще бъде маркирана с прояви в страната и чужбина

" Може би поради това Годината на Левски фактически имаше доста мощен резултат ", допусна Василев.

Той благодари за поддръжката на институцията на Министерството на културата и изясни, че концепцията е припозната от трима министри.

Дейността стартира, когато Вежди Рашидов беше министър на културата, по-късно самодейността продължи при мин. Младенов , в този момент мин. Банов също поддържа напълно активността, изясни Василев.

В зала " Средец " на Министерство на културата, където се организира последното съвещание е подредена галерия , проведена от проф. Пламен Вълчев.

Изложбата демонстрира Левски, рисуван от най-големите български художници, само че и неговите завещания, неговия живот и изложение. Стиховете на Ботев и Вазов също са измежду експонатите на изложбата дружно с част от протокола от разпита на Левски пред съда.

Васил Василев разгласи, че тази галерия ще бъде изпратена във всички български учебни заведения в чужбина. Така ще,може да стигне и до сърцата на тези деца, които живеят в една непозната среда, в която съвсем нищо не се знае, нито за българската история, нито за Левски, сподели Василев.

" Това е метода, по които страна, публични организации, общини могат да взаимодейства в името на националните цели ", възторжено посочи Василев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР