Неидентифицираният обект, паднал в Загреб, официално е военен дрон, предаде

...
Неидентифицираният обект, паднал в Загреб, официално е военен дрон, предаде
Коментари Харесай

Официално: Руски военен дрон се взриви в Загреб

Неидентифицираният обект, паднал в Загреб, публично е боен дрон, съобщи държавната осведомителна организация Хина, като се базира на хърватското държавно управление.

" Дрон от боен вид, който е навлязъл в хърватското въздушно пространство от източна посока към запад, а точно от унгарското въздушно пространство, падна покрай Ярун в Загреб. Води се следствие със съдействието на престъпната и военната полиция ", съобщи националното държавно управление.

Според хърватския министър председател Андрей Пленкович, безпилотният дрон е съветско произвеждане, осведоми BBC. " Но не се знае дали е благосъстоятелност на украинската или съветската войска ". Неофициални източници оповестиха, че може да е дрон ТУ-141 от руската ера, ръководен от украинските военни.

По-рано държавната осведомителна организация Хина заяви, че през нощта в покрайнините на Загреб е паднал неидентифициран обект. По време на случая се е чул гърмеж. На мястото на случая няма потърпевши, развалени са няколко автомобила и са открити два парашута.

Кметът на Загреб Томислав Томашевич заяви, че фрагменти от дрона са открити в няколко региона на югозападното предградие Ярун. " Голям шанс е, че никой не е погубен. Това е огромен летателен уред ", добави той.

Хърватските управляващи споделят, че дронът е летял над Унгария в продължение на 40 минути и по-късно е навлязъл в хърватското въздушно пространство за още седем минути, преди да се разбие в столицата.

Президентът Зоран Миланович, който е и главнокомандващ на въоръжените сили, прикани хърватите да запазят успокоение, като сподели, че този тип произшествия се случват по време на спорове и се счита, че дронът не е бил ориентиран към Хърватия.
ТЕМА преди 12 минути 97 преди 21 минути 608 преди 27 минути 505
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР