Неидентифицираните летящи обекти представляват потенциална заплаха за националната сигурност и

...
Неидентифицираните летящи обекти представляват потенциална заплаха за националната сигурност и
Коментари Харесай

САЩ: НЛО не са извънземни цивилизации, а Китай или Русия

Неидентифицираните летящи обекти съставляват евентуална опасност за националната сигурност и би трябвало да бъдат разследвани, заключиха членове на Камарата на представителите на Съединени американски щати. На 17 май там се организираха чувания с присъединяване на военноморско разузнаване, запис на предаването беше оповестен в конгреса YouTube.

За последно конгресмените организираха обществени чувания по тази тематика преди 50 години, отбелязва CNN. През 70-те години на предишния век Съединени американски щати затвориха плана Blue Book, който се опита да подреди сходни случаи и да ги каталогизира.

Оказа се обаче, че през днешния ден Народното събрание е по-загрижен, че НЛО не са извънземни цивилизации, а Китай или Русия, употребяващи нови технологии в Космоса и въздушното пространство на Съединени американски щати. Демократът Андре Карсън, ръководител на комисията, която организира чуването, сподели, че " стигмата ", която дълго време пречеше на качествения разбор на разузнаването, би трябвало да бъде отстранена от тематиката за НЛО.

" Пилотите избягваха да дават показания, с цел да не им се смеят, а в случай че се е обсъждало, се е обсъждало зад кулисите. Днес всичко е друго, опасността е действителна и би трябвало да бъде отстранена ", сподели той.

През 2017 година държавното управление на Съединени американски щати възобнови програмата за наблюдаване на НЛО, която в този момент се назовава група за идентификация и надзор на въздушни обекти. Според Карсън чуването би трябвало да я „ изведе от сянка “.

" Днешната аудитория, и изключително нашите военни и цивилни летци, би трябвало да бъдат уверени, че културата се е трансформирала. Че тези, които оповестяват за НЛО, ще бъдат третирани като очевидци, а не като чудаци ", добави той.

Заместник-директорът на военноморското разузнаване Скот Брей обществено показва някои от констатациите пред конгресмените. В един от видеоклиповете можете да видите мигащи триъгълници в небето край брега посредством очила за нощно виждане.

Той сподели, че разузнаването ги е следило доста пъти в продължение на няколко години, само че не може да даде тъкмо пояснение. В същото време Брей означи, че всички констатации на разузнаването би трябвало да бъдат класифицирани, тъй че враждебните към Съединените щати страни да не ги употребяват.

CNN назова резултата от чуванията двупартиен консенсус в Камарата на представителите, че НЛО би трябвало да се одобряват съществено, а не просто да се отхвърлят като научна фантастика.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР