Неидентифицирани и в масов гроб. Така погребват вече палестинците в

...
Неидентифицирани и в масов гроб. Така погребват вече палестинците в
Коментари Харесай

Ако нещо се случи, така ще ги разпозная: Палестинец слага гривни на децата си, за да ги разпознае, ако бъдат убити

Неидентифицирани и в всеобщ гроб. Така погребват към този момент палестинците в Газа и вместо с име, те си отиват от земята „ просто като номер “. За да избегнат това, някои фамилии носят гривни със своите имена с вярата да открият околните си, в случай че бъдат убити.

Али Ел-Даба се приготвя за най-лошото. Той споделя, че е виждал тела, които са раздрани и неузнаваеми след ответните бомбардировки на Израел над Газа, почнали в отговор на нападението на „ Хамас “ на 7 октомври.

За да не последват тяхната орис, 40-годишният мъж купува сини гривни от шнур за членовете на фамилията си и ги връзва на двете им китки. „ Ако нещо се случи, по този начин ще ги разпозная “, споделя той.

За да понижи риска фамилията му да бъде изумено, Али взема решение да раздели околните си, с цел да не загинат всички при един удар. 42-годишната му брачна половинка Лина оставя двама от синовете и двете им дъщери в град Газа на север, а Али се реалокира в Хан Юнис на юг с други три деца.

Други палестински фамилии също купуват или вършат такива гривни за децата си, а някои изписват имената им на части от тялото им. Снимки демонстрират по какъв начин ръцете и краката на палестинските деца са изписани на арабски език.

Други фрагменти демонстрират дребни деца, които лежат върху железен медицински поднос в зала, която най-вероятно е морга в болница в Газа. Единият от крачолите на панталоните им е издигнат, с цел да се види надпис, изписан с черно мастило върху кожата им. Оказва се, че родителите са изписали имената на децата върху телата им, с цел да ги разпознаят, ако нещо се случи с тях.

В събота 43 неидентифицирани палестинци, убити в Ивицата Газа, са положени в всеобщ гроб. Това е вторият път от 7 октомври насам, в който десетки неразпознати тела са заровени по този метод, написа Анадолската организация.

Масовите погребения са позволени от локалните мюсюлмански духовници. Преди погребението медиците съхраняват фотоси и кръвни проби на мъртвите и им дават номера. Според сътрудник на организацията натрупването на тела в дворове, стаи и хладилници на лечебните заведения кара жителите на обсадения анклав да изкопаят всеобщи гробове в градините на домовете си, съобщи bTV.

Още 10 дни след началото на войната Middle East Monitor оповестява, че управляващите в Газа са принудени да копаят траншеи за всеобщи гробове, защото моргата се цялостни и броят на починалите не стопира да пораства. Решението е взето мъчно, с цел да се избегне по-нататъшната болежка на фамилиите на убитите, които другояче ще лежат под горещото слънце в чували.

След ответния удар против „ Хамас “ Израелските отбранителни сили издават заповед за евакуация на жителите от северната част на Ивицата Газа към южната, където е по-безопасно. Районът е един от най-гъсто обитаемоте и там живеят над 2 милиона души, като към половината от тях са в северните елементи. Въпреки че някои се съумяват да се спасят, стотици други вземат решение да останат и последователно губят живота си.

От началото на военния спор сред Израел и терористите на „ Хамас “ са убити над 1400 израелци и над 6500 палестинци, измежду които над 2700 деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР