Нехад Абу Джазар пее тихо, докато се опитва да утеши

...
Нехад Абу Джазар пее тихо, докато се опитва да утеши
Коментари Харесай

„Животът й е болкоуспокояващо“ – Децата от Газа, опустошени от войната

Нехад Абу Джазар пее безшумно, до момента в който се пробва да утеши двегодишното си момиченце Фатима. Но е мъчно да си представим какво ще успокои детето й, когато действителността на случилото се е толкоз опустошителна.

" На 17 октомври бяхме събудени от звука на бомбардировка и се озовахме в капан под руините. Фатима беше в скута ми, само че съумя да се измъкне от него. Когато станах, с цел да й оказа помощ, видях, че и двата й крайници са смачкани ", споделя тя в изявление, снимано за BBC от публицисти на свободна процедура в Газа.

Краката на Фатима трябваше да бъдат ампутирани изпод на коленете.

Седнала в скута на майка си в Европейската болница в южната част на Газа, лицето на Фатима е набраздено от сълзи, краката й са увити в бели бинтове и тя плаче, като че ли тя изпитва болежка.

Нехад и брачният партньор й се опитваха 14 години да имат бебе. И тогава се роди Фатима.

" Наистина съм признателен, че тя оцеля. Но каква е нейната виновност? Какво е сбъркала? Искам тя да има естествен живот като другите деца “, споделя Нехад.

" В момента непрестанно й даваме болкоуспокояващи. Когато резултатът от едно отшуми, й даваме друго. Животът й се върти към болкоуспокояващи. И то през ден тя се подлага на интервенция. "

Месец на интензивни бомбардировки над Газа - отмъщението на Израел за опустошителната офанзива на Хамас, която умъртви 1400 души - взе ужасна жертва поданици.

Поне 10 800 души са били убити, в това число повече от 4400 деца, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа. Израел оспорва точността на числата, само че Световната здравна организация счита, че цифрите са достоверни.

Повече от 26 000 души са ранени, доста от тях като Фатима, останал с изменящи живота пострадвания.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР