Неграмотността на престъпник помогна на полицията да разкрие случай с

...
Неграмотността на престъпник помогна на полицията да разкрие случай с
Коментари Харесай

Неграмотност издаде на полицията похитител на дете

Неграмотността на нарушител оказа помощ на полицията да разкрие случай с отвличането на дете в индийския щат. За това споделя „ Таймс оф Индия “.
На 26 октомври осемгодишно момче от град Хардой отишло да посети баба си и изчезнало. Същия ден родителите му получили SMS от. „ Донесете откуп от 200 000 рупии в Ситапур “. „ Не докладвайте на полицията, тъй като синът ви ще бъде погубен. “ Думите „ полиция “ и „ Ситапур “ били изписани погрешно.
По-късно детето било открито убито.
Първоначално съмненията паднали върху притежателя на телефона, посредством който се желал откупът. Както се оказало обаче, той не можел да бъде създателя на SMS-а, защото не можел да чете или написа. Полицията траяла да работи и скоро задържала още 10 души, обвинени в закононарушението. За да стеснят кръга на обвинените, те били помолени да наберат къс текст по телефона, който включвал думите „ полиция “ и „ Ситапур “. Един от арестуваните позволил същите неточности като в известието за откупа. Оказал се отдалечен родственик на отвлеченото момче. Той бил задържан и упрекнат в похищение и ликвидиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР