Негово светейшество патриарх Неофит сам себе си и целия си

...
Негово светейшество патриарх Неофит сам себе си и целия си
Коментари Харесай

Дядо Николай: Вечен и блажен ще пребъде в българската памет споменът за Неофит

" Негово светейшество патриарх Неофит самичък себе си и целия си живот на Христа Бога и на Светата черква отдаде. Затова, уверен съм - безконечен и благословен ще пребъде в признателната българска памет молитвеният спомен за него. Бог да го елементарни и упокои във Вечното си царство. "
Прочетете още
Това сподели пловдивският митрополит Николай във връзка гибелта на патриарх Неофит. По думите му загубата за църквата и българския народ е голяма, съобщи Българска национална телевизия.

Дядо Николай изясни, че Светият синод ще реши дали да отсрочи избора на сливенски митрополит за когато има патриарх. Той съобщи, че ще бъде спазена прецизно процедурата, регламентирана в устава на Българската православна черква.

" Противоречие е имало и сред апостолите Петър и Павел и никой никого не е нарекъл еретик. Нормално е в земната, войнстваща черква да има разногласие, несъгласия и различия, само че в последна сметка: " Където са събрани двама-трима - споделя Христос - в мое име, там съм и аз измежду тях ". Светият дух управлява Светата черква посредством правилото на съборността, на болшинството на Светия синод. А на последното заседание видяхте решенията - цялостно единогласие ", коментира разделението измежду духовенството и миряните за избора на Сливенски митрополит Николай.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР