Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие на среща Олеся Илашчук,

...
Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие на среща Олеся Илашчук,
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук

Негово Светейшество българският патриарх Неофит одобри на среща Олеся Илашчук, ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна у нас, оповестиха от Българската патриаршия. 

 

Приемът се състоя в постройката на Софийската света митрополия, а в него участваха Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Теодор Атанасов - шеф на кабинета на българския патриарх, и Ангел Младенов, секретар на Софийската света митрополия. 

 

По време на срещата дипломат Илашчук благодари на Светейшия патриарх и на Българската православна черква за материалната и духовна поддръжка на бягащите от войната бежанци. Олеся Илашчук изрази и насладата си от взаимната самодейност на митрополита на Белгия и екзарх на Нидерландия и Люксембург на Вселенската патриаршия Атинагорас, и на митрополит Антоний за ремонта и възобновяване на украинската черква " Покров на Св. Богородица " наоколо до Брюксел. 

 

Митрополит Антоний напомни, че Българската православна черква постоянно е откликвала позитивно към страдащия народ, като го поддържа освен материално, само че и духовно. Той показа на дипломат Илашчук доста начинания, с които освен Софийската епархия, само че и други епархии подкрепиха и подкрепят страдащите и бягащи от войната украинци. Митрополитът посочи още, че Църквата не е серпантина да се моли за мир в Украйна и надълбоко състрадава с украинския народ в това негово тестване. 

 

Светейшият патриарх Неофит пожела на дипломат Олеся Илашчук сполучлив мандат у нас, ползотворна работа и мир за страната, и за народа на Украйна. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР