Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е в

...
Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е в
Коментари Харесай

Патриарх Неофит е в критично състояние? Синодът: Не е вярно!

Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е в тежко и даже сериозно положение, заяви " Фокус ", базирайки се на свои източници.

В обществените мрежи се появиха дор информации, че към този момент е умрял, само че от Българската патриаршия отхвърлиха това.

Главата на Българската православна черква патриарх Неофит е жив и контактен. Не е вярна информацията, която се популяризира в някои групи във Facebook, касаеща здравословното му положение.

" Но да се молим за здравето и живота му " , споделиха пред източници от Светия Синод в 20.32 часа.

Митрополити са гневни на " зловредните " клюки, които някои " недоброжелатели " разнасят из средите на свещениците у нас.

Лекарите се грижат за възобновяване на патриарха, само че достъпът до него е стеснен поради съществуването на разнообразни вируси. Специални грижи за него поставя анестезиологът от ВМА проф. Петров.

От Светия Синод само митрополит Киприян има безграничен достъп до Негово Светейшество. Вчера при патриарха е бил и митрополит Герасим, които са го уведомили за проблемите в Сливенската митрополия, оповестиха за Епицентър.бг от Синода.

Припомняме, в края на ноември Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски бе признат във Военномедицинската академия (ВМА) поради белодробно заболяване. " Призоваваме клира и правилния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото излекуване и възобновяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна само информацията, оповестена от Светия синод на Българската православна черква (БПЦ) " , се споделяше тогава в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР