Неговият брат близнак не се дооформил в утробата на майка

...
Неговият брат близнак не се дооформил в утробата на майка
Коментари Харесай

Странният живот на Франк Лентини – единственият трикрак човек в света

Неговият брат близнак не се дооформил в утробата на майка му и се оказал обвързван с гръбначния му дирек

Така на бял свят се появил Франческо – човек с три работещи крайници с друга дължина, шестнадесет пръста на краката, както и два пълноценни полови органа.

Медиците отказали интервенция по разделянето на близнаците, опасявайки се за живота и здравето на Франческо: намесата в гръбначния дирек би могла да навреди и той да се окаже неподвижен.

В фамилията детето било дванадесетото подред, само че родителите се отказали от момчето с необикновена осанка. Затова Франческо известно време живял у вуйна си, която го отгледала. Но скоро го дала в пансион за деца инвалиди.
Дълго време момчето ненавиждало непотребните си крака,
защото те го правели друг от останалите. Но в приюта имало доста деца с отклонения, което изиграло своята роля и помогнало морално на Франческо – разрешило му да огледа на тялото си по друг метод.

Когато Франческо Лентини пораснал, се научил да играе футбол, да кара велосипед и кънки, да скача, да тича. Момчето било много симпатично и по умственото си развиване по нищо не се отличавало от връстниците си.

Когато бил на 8 години, той, както и доста сицилийци по това време, емигрирал в Съединени американски щати. Там си намерил работа в цирк и станал прочут, Франческо показвал необикновени номера и феновете изпадали във екстаз от осъществяванията му. Странностите на тялото на младежа с възрастта останали на втори проект. Публиката виждала не недъгав човек на сцената, а доста приветлив юноша с възприятие за комизъм. Мнозина отбелязвали мозъка му, освен това бил и отличен събеседник.

Скоро Франческо се оженил за Тереза Мюри, с която отгледали четири прелестни и безусловно здрави деца. На 30 години Лентини получил американско поданство. Той се употребил с голямо почитание измежду сътрудниците си, а приятелите му го наричали „ крал “.

През целия си живот Франческо Лентини бил доста известен, продължавал да играе в цирка и да гастролира до самата си гибел. Починал на 22 септември 1966 година в Джексънвил, щата Флорида, Съединени американски щати.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР