Неговите очаквания са следващия месец пазарите да се успокоят и

...
Неговите очаквания са следващия месец пазарите да се успокоят и
Коментари Харесай

Шефът на енергийната комисия ни успокои за газа: Увеличението е голямо, но можеше да е по-сериозно

Неговите упования са идващия месец пазарите да се успокоят и цените да тръгнат надолу, тъй като отоплителният сезон завършва в цяла Европа, тъй че следва нормализиране. „ Освен това през днешния ден бяха дадени поръчки, че няма да бъдат спирани доставки на природен газ от Русия, които не са заплатени в рубли “, означи той.

Рибарски бе безапелационен, че тази цена ще се отрази на ценообразуването на всички артикули, като на този стадий към момента не е ясно с какъв брой ще нарастнат те.

Той удостовери, че държавното управление е уверило, че обезщетенията ще бъдат продължени и през този месец.

По думите му не се чака шоково повишаване на цената на тока.

„ Мораториумът беше краен механизъм, който замрази цените. Отсега нататък ще внесем законодателни промени, които ще доведат до дългосрочност на договорите за доставка на електрическа сила. Това ще внесе предвидимост за идващите интервали “, добави той.

Рибарски удостовери, че България ще взе участие в взаимното договаряне на природен газ, дружно с Европа.

Меморандумът за 1 милиарда за вложения в чиста сила с „ Джем корп кепитал “ не е обсъждан в Комисията по енергетика, като решението за това е на Министерски съвет, съобщи Рибарски. Той обаче добави, че един меморандум не е сериозен документ, който обвързва страната със отговорности. Рибарски е безапелационен, че до момента няма информация този план да се свързва с Плана за възобновяване. „ Идеята е да си е инвестиция на тези фондове. Технологично би трябвало да забележим какво тъкмо ще предложат. Меморандумът е първа стъпка, в която изявяват предпочитание да влагат. Има много последващи стъпки “, разясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР