Неговата по-висока енергийна плътност от графита, който традиционно се използва

...
Неговата по-висока енергийна плътност от графита, който традиционно се използва
Коментари Харесай

Силицият като решение за по-издръжливи батерии

Неговата по-висока енергийна компактност от графита, който обичайно се употребява в анодите, разкрива огромни вероятности за промишлеността

Ако бъде всеобщо общопризнат в батериите за електрически автомобили, силицият ще помогне за увеличение на енергийното предпазване (източник: CC0 Public Domain)

Н яколко компании работят по нови т ипове материали, които могат да усилят пробега на електрическите автомобили и да понижат индустриалните разноски. Надпреварата за създаване на по-добра батерия се насочва към силиция.

Около 500 000 електрически автомобила (ЕПС) са продадени в света през 2016 година Очаква се тази численост да се повиши седем пъти до 2022 година, съгласно Американската енергийна осведомителна администрация.

Това нарастване се ще бъде подкрепено от държавните регулации за понижаване на излъчванията от превоза, в това число посредством възбрана на бензиновите и дизеловите коли. Но доста от водачите до момента бяха отблъснати от високата цена на ЕПС и паниките за пробега.

Ако бъде всеобщо общопризнат в батериите за електрически автомобили, силицият ще помогне за увеличение на енергийното предпазване, написа GreenTech.bg. Една компания от Калифорния – Sila Nanotechnologies – желае да внедри технологията си в над един милион електрически автомобила доникъде на идващото десетилетие.

Силицият има по-висока енергийна компактност от графита, който обичайно се употребява като част от анодите на акумулаторите. Sila, учредена от експерти на Технологичния институт в Джорджия, е създала технология, която може напълно да размени графита, като по този метод спомогне за увеличение на потенциала.
още по тематиката
Изследователи от Университета Врий в Брюксел пък пресмятат, че потреблението на силиций може да понижи с 30% цената на киловатчас при електрическите автомобили.

Сред клиентите на Sila са компании като BMW и Amperex Technology Limited – най-големия производител в света на акумулатори за потребителски артикули. Фирмата е окуражена да пусне своите силициеви артикули за потребителски артикули през идната година.

Sila ще се опита да влезе и в колите през 2023 година, когато доближи гигаватчасове потенциал, с цел да имаме доста въздействие на пазара. Главният изпълнителен шеф на компанията Джийн Бердичевски е някогашен инженер на Tesla, оказал помощ за планиране на модела Roadster.

Междувременно канадският производител на графитен материал Elcora Advanced Materials Corp (ERA.V) работи за повишение на потенциала на графитните анодни материали посредством прибавяне на силиций. Производители на литиево-йонни акумулатори също учат силиция, вграждан в графитни електроди, разкриват от Elcora.

Белгийската компания за технологии и материали за преработване Umicore, водещ състезател в химическите батерии на база никел манган кобалт (NMC), също изследва опцията за потребление на повече силиций в батериите. Подобна разработка има огромен капацитет за бизнеса с произвеждане на батерии, уверени са в Umicore.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР