Нефтохимик стартира нова социална дейност, насочена към деца и младежи

...
Нефтохимик стартира нова социална дейност, насочена към деца и младежи
Коментари Харесай

В Нефтохимик ще тренират деца и младежи в неравностойно положение

Нефтохимик започва нова обществена активност, ориентирана към деца и младежи в неравностойно състояние. От 1 август 2018 година, под управлението на професионалните треньори в клуба, занятия ще организират 12 лица, настанени в центрове за настаняване от фамилен вид в града.

Това ще се случи в границите на осъществяването на план по процедура " Открий ме " по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020. Проектното предложение на Нефтохимик получи утвърждение от Управляващия орган и през миналата седмица изпълнителният шеф на клуба Николай Тодоров и представител на Министерството на труда и обществената политика подписаха контракт за безплатна финансова помощ на стойност 149 691, 30 лева

 Снимка 361281

Проектът е с интервал на осъществяване една година и с изключение на главната активност - осъществяване на тренировки по футбол, включва осъществяване на просветителни лекции на тематика спорт, фитнес тренировки, шампионати и контролни срещи, екскурзии, както и групова работа в поддръжка на личностното развиване и общественото включване. Партньор на Нефтохимик по плана е Община Бургас.

Основният фокус на плануваните действия е върху обществената интеграция на участниците и насърчаване на техните гении. Чрез спорта ще бъде насърчено общуването и стремежът им към реализиране на цели, автономия и присъединяване в публичния живот.

 15-годишен гений дебютира за Нефтохимик в дербито със Созопол
15-годишен гений дебютира за Нефтохимик в дербито със Созопол

Голяма част от групата на Нафтата е формирана от юноши на клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР