Нефтохимик е на прага да бъде изваден служебно от европейските

...
Нефтохимик е на прага да бъде изваден служебно от европейските
Коментари Харесай

Шефът на шампионите: Някои отбори не си направиха и един тест, а само вървят и сеят зараза

Нефтохимик е на прага да бъде изваден служебно от европейските клубни шампионати. Бургазлии, които започнаха присъединяване си в квалификациите за Шампионската лига, трябваше да се изправят на следващия ден против сръбския Пожаревац в дуел от първия кръг на Купата на CEV. Двубоят обаче няма да се организира, а по всичко проличава родният отличник ще би трябвало да напусне конкуренцията.
Причината е до болежка позната – COVID-19. Цели 10 души от отбора на Нефтохимик са дали позитивни проби за болестта. Още трима пък трябваше през вчерашния ден да преминат през нови проби, защото са посочили признаци, макар че в неделя резултатите им са били негативни.
Правилникът на европейската централа дава три разновидността за процес на събитията. Първият – непосредствено изваждане от шампионата. Вторият – служебна загуба, само че единствено в случай че съперникът също има положителни случаи, стига те да са под 5 волейболиста. Третият – отсрочване на конфликта, само че с цел да се стигне до него, би трябвало и в Пожаревац да има взрив на инфектирани. Техните проби трябваше да станат ясни нощес.
„ Не си вършим илюзии. По всяка възможност ще бъдем извадени от евротурнирите. Вече спряхме тренировки и ще отложим идните мачове от вътрешното състезание. Най-лошото обаче е друго. Някои тимове не са си създали и един тест и единствено вървят и сеят болест. Няма да уточнявам за кои става въпрос, само че те ще се познаят в тези думи. И това би трябвало да тежи на Лигата, тъй като по този начин и не задължиха тимовете да си вършат проби. А в днешно време това е престъпление”, изригна пред „ Тема Спорт” президентът на Нефтохимик Огнян Томов.

Бургазлии биха предходната седмица Хебър с 3:2 в дербито на Суперлигата, като бяха без треньора Николай Желязков и диагонала Жани Желязков, които още тогава дадоха позитивни проби за ковид. Впоследствие към тях са се включили помощникът Теди Дремсизов, близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Теодор Салапаров, Денис Карягин и Мартин Пенев. Снощи трябваше да излязат резултатите от тестванията на Кирил Донев, Николай Колев и Златко Кьосев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР