Нефтохимик 2010 е новият шампион на България по волейбол. Тимът

...
Нефтохимик 2010 е новият шампион на България по волейбол. Тимът
Коментари Харесай

"Нефтохимик" пречупи "Хебър" за титлата във волейболното първенство

Нефтохимик 2010 " е новият първенец на България по волейбол. Тимът от Бургас победи с 3:2 (17, 23, -21, -22, 12) " Хебър " в петия мач от финала на Супер Волей и завоюва серията с 3-2 победи. Двата отбора изиграха следващия трагичен мач в серията. " Нефтохимик " поведе с 2:0, само че " Хебър " съумя да изравни. В тайбрека въпреки всичко домакините стигнаха до триумфа.

За " Нефтохимик " това е шеста купа в историята и първа от 2020 година насам. " Хебър " пък този път остава на второ място, откакто беше първенец в последните две години. Тимът от Пазарджик въпреки всичко приключва сезона с титли, откакто завоюва Купата и Суперкупата на България.

" Нефтохимик " стартира мача по-добре и бързо натрупа задатък от пет точки. Домакините се справяха добре в нахлуване, а последователно усилиха преднината си и нямаха проблеми до края на първия гейм. Вторият беше по-равностоен и двата тима се преследваха точка за точка. В края " Хебър " водеше с 23:22, само че след три следващи точки " Нефтохимик " завоюва и тази част и се приближи на гейм от купата.

" Хебър " стартира третия по-добре и натрупа задатък. " Нефтохимик " съумя да се приближи, нo с добра офанзива и добър сервис " Хебър " понижи изоставането си.

Шампионите продължиха да играят по-добре в нахлуване и в четвъртия гейм, в който поведоха с три точки в средата. Посрещането на " Хебър " също работеше добре, а отборът прати финалната серия в тайбрек.

В петата част " Нефтохимик " поведе със 7:5, само че " Хебър " съумя да обърне след три следващи точки. След страхотни изяви в офанзива на Матей Михайлович и положителни сервиси на Калоян Балабанов " Нефтохимик " стигна до три шампионски точки при 14:11. " Хебър " избави първата с обсада, само че при втората Михайлович още веднъж не сбърка в офанзива и донесе купата на отбора си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР