Нефтохимик 2010 (Бургас) спечели дербито на шестия кръг от Суперлигата

...
Нефтохимик 2010 (Бургас) спечели дербито на шестия кръг от Суперлигата
Коментари Харесай

Валентин Братоев: Победата не беше лесна

Нефтохимик 2010 (Бургас) завоюва дербито на шестия кръг от Суперлигата против ЦСКА . Победата с 3:0 над „ червените” даде самочувствие на бургазлии преди първия мач от Шампионската лига. Ето какво споделиха след срещата близнаците Георги и Валентин Братоеви пред „ Диема Спорт”:

„ Победата не беше лесна. ЦСКА е много първокласен тим. Заложихме на тактическото разузнаване и се напънахме да играем на оптимални обороти.”, показа Валентин Братоев.

„ Аз бях много надалеч от чудесно показване. Радвам се на резултата, тъй като в шампионата всяка една победа е от извънредно значение. Ние направихме една доста неверна стъпка в Перник, която ни коства три значими точки. Силите са изравнени. Шест тима могат да вземат първото място без никакъв проблем. Всеки може да победи и да падне от всеки. Ние сме извънредно нов тим. Имаме четирима състезатели, които играят за първи път. Имаме двама чужденци. Единият не може да играе, другият пък играе на пост диагонал, в случай, че е посрещач. В момента е тежко и за нас. Надявам се, че със идващия мач и до края на сезона да влезем в верен игрови темп и да демонстрираме по-добри игри.”

Срещу всеки един тим би трябвало да излизаш оптимално съсредоточен и да даваш всичко от себе си, тъй като другояче губиш. Нито един от нас не е подценил, нито един мач до в този момент. Просто има мачове, в които играеш добре и такива, в които играеш зле.”, съобщи Георги Братоев .
Следващата седмица Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се изправи против Фридрихсхафен в първи мач от Шампионската волейболна лига. Преди няколко сезона Валентин Братоев също носеше екипа на немския първенец.
„ Аз прекарах доста хубави два сезона там. Фридрихсхафен е тим от доста високо европейско равнище. Организацията там е на равнище Реал Мадрид и Барселона. Състезателите, които отиват там не са доста скъпи, само че са доста добре селектирани. Има доста млади момчета, които занапред изгряват. Фридрихсхафен е трамплин за млади състезатели. Те са доста съсловия над нас сега. В Нефтохимик също има млади момчета – двамата ни центрове Илия Петков и Николай Къртев, както и Георги Петров, които са извънредно качествени. Просто те ни превъзхождат с много повече опит и много повече мощни мачове.”, приключи Валентин Братоев .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР