Нефтохимик 2010 (Бургас) си осигури място на полуфиналите в Суперлигата,

...
Нефтохимик 2010 (Бургас) си осигури място на полуфиналите в Суперлигата,
Коментари Харесай

Теди Салпаров: Срещу Нефтохимик всички надскачат себе си

Нефтохимик 2010 (Бургас) си обезпечи място на полуфиналите в Суперлигата, откакто се наложи с 3:0 гейма над Марек Юнион - Ивкони (Дупница) в мач №3 от 1/4-финалите. С общ общ брой от 2-1 победи, играчите на Найден Найденов не престават напред във волейболното състезание, където ще се изправят против Пирин (Разлог) . След триумфа спортният шеф и либеро на Нефтохимик Теодор Салпаров разкри пред BGvolleyball.com за какво неговият отбор надви и какви са упованията му за конфликта с Пирин.

" Днес играхме доста точно на всички детайли и тактически стояхме добре в мача. Ефективността на сервиса ни беше доста добра, бяхме съвършени на обсада. На всички детайли бяхме по-добри от Марек. Успяхме да спрем техния нападател Малинга, за разлика от мача, в който паднахме в Дупница. По-класният тим завоюва.

Важното е, че волейболистите на Марек демонстрираха огромен хъс, мотивация и себераздаване. Това е похвално за тима. Така могат да прогресират.

От тук нататък чакам тежки мачове с Пирин, само че ние имаме една единствена цел - да станем първенци. Тя е декларирана още при започване на сезона и не се е трансформирала. Разбира се, всичко може да се случи. Нека най-хубавият от четирите тима във финалите да стане първенец.

Негативното за Пирин е това, че действително тимът няма да има домашен мачове, тъй като залата в Разлог не дава отговор на условията за осъществяване на полуфинални срещи и ще играят в Благоевград. В Разлог по принцип е най-тежкото посещение в България. С оглед и на залата, и на публиката. Това не значи, че те ще се предадат и ще смъкват гарда. Винаги, когато Нефтохимик е любимец, всички тимове играят против него на лимита на опциите си, даже от време на време ги надвишават. Очаквам тежки мачове, само че ние сме подготвени за полуфиналните мачове. Надявам се да излезем краен победител.

Ако би трябвало да бъда почтен, мисля, че ще изиграем най-много четири мача в тази серия. Но дано да не избързваме, тъй като Пирин демонстрира добра и непрекъсната игра. Отборът прави добър сезон, даже повече от добър. Няма да бъде елементарно. Но аз имам вяра в капацитета на нашия тим и се надявам, че ще приключим серията в три, най-вече четири мача. ", съобщи пред BGvolleyball.com Теди Салпаров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР