Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се изправи срещу ЦСКА в мач

...
Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се изправи срещу ЦСКА в мач
Коментари Харесай

Жани Желязков: Имаме по-класни волейболисти от ЦСКА

Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се изправи против ЦСКА в мач №3 от полуфиналната серия от Суперлигата в понеделник. Преди това потърсихме диагонала на бургазлии Жани Желязков , който разяснява пред BGvolleyball.com с какви упования излиза неговият тим в този конфликт.

- Какви са упованията ви за първия мач с ЦСКА в София?

- Очаквам да се получи добър мач. Ще ни бъде мъчно да затворим серията незабавно, само че пък считам, че имам силите да го създадем.

- Може ли да се получи изненада и серията да се удължи?

- За изненада на край не можем да приказваме. Дори ЦСКА да ни победи, това няма да е изненада. Все отново не се изправяме против последния в класирането. Няма по какъв начин да има подценяване. Може би сме любимец пред ЦСКА с малко, само че не чак безспорен любимец.

- Очаквате ли разнообразни мачове от тези в Бургас?

- Предвид обстоятелството, че в Бургас се получиха два забавни и равностойни мача, чакам и в София да се случи същото.

- С какво превъзхождате противника си?

- Ние имаме по-класни волейболисти, само че разликата няма да бъде направена с характерности, а с отборна игра. Превъзхождаме противника си на сервис, в случай че би трябвало да сме по-конкретни.

- Как се отрази цялата тази драма към неяснотата в коя зала ще се играят мачовете в София?

- Отразява се върху подготвителния развой. По-скоро върху самата форма на състезателите, тъй като от последния полуфинален мач, до в този момент минаха две-три седмици. До в този момент не съм виждал на никое място по света да се получава по този начин.

- А доколко е отрицателно това, че няма да имате опция да упражнявате в зала " Христо Ботев "?

- Всъщност до колкото разбрах ще имаме една подготовка в неделя в залата. Затова няма да се отрази отрицателно, тъй като в действителност преди всяко посещение е по този начин.
 ЦСКА - Нефтоимик @@@

- Как очаквате да приключи серията?

- Иска ми се да приключим серията в София. При възможен пети мач ще имаме доста тежко пътешестване. Ще би трябвало да се приберем през нощта в Бургас и да играе незабавно на идващия ден. Това ще е доста тежко.

- До каква степен агитката на ЦСКА, която е постоянно до тима си ще окаже въздействие върху мача?

- Ще забележим дали ще окаже въздействие. На мен ми харесва да има атмосфера в залата. Така е по-приятно да се играе, а не да стоим като на спектакъл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР