Нефтогазовата компания Royal Dutch Shell се е договорила с австрийската

...
Нефтогазовата компания Royal Dutch Shell се е договорила с австрийската
Коментари Харесай

Shell напуска Нова Зеландия след повече от 100 години работа там и продава бизнесът си на OMV


Нефтогазовата компания Royal Dutch Shell се е договорила с австрийската OMV за продажба на бизнеса си в Нова Зеландия, което значи, че компанията напуща този пазар след съвсем един век работа на него, излиза наяве от известие на Shell.

Стойността на договорката, която се чака през четвъртото тримесечие на тази година е 578 млн. $. Както отбелязва компанията, в границите на постигнатото съглашение, след довеждане докрай на договорката работещите към Shell Taranaki Limited и Shell New Zealand ще преминат на работа към OMV New Zealand.

Shell отбелязва, че тази стъпка подхожда на тактиката на компанията за продажба на активи за 30 милиарда $ до края на 2018 година

„ Днешното решение е още една стъпка към смяната и опростяването на структурата на нашата компания, повишение на финансовата й резистентност и конкурентоспособност. Горди сме от работата си в Нова Зеландия повече от 100 години. Нашите клиенти, съседи, регулатора и сътрудниците бяха значима част от този опит и неотменна част от триумфите ни “, се цитират в известието думите на шефа на подразделението Integrated Gas & New Energies Maarten Wetselaar.

Royal Dutch Shell се занимава с рандеман и преправка на въглеводороди допълнително от 40 страни в света.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР