Нефтената компания Shell затваря обектите си в Русия. Като първа

...
Нефтената компания Shell затваря обектите си в Русия. Като първа
Коментари Харесай

Shell затваря всичките си обекти в Русия

Нефтената компания Shell затваря обектите си в Русия. Като първа първа стъпка, компанията ще спре всички спот покупки на съветски недопечен нефт. Освен това ще затвори своите бензиностанции, интервенциите с авиационни горива и смазочни материали в Русия. Това се споделя в публично известие в уеб страницата на компанията.

Ще затворим нашите бензиностанции, авиационни горива и смазочни материали в Русия. Ще разгледаме доста деликатно най-безопасния метод да създадем това, само че процесът ще стартира неотложно.

Ще стартираме нашето поетапно евакуиране от съветски петролни артикули, тръбопроводен газ и LNG. Това е комплицирано предизвикателство.

Комапанията се изивини и за покупката на пратка съветски нефт на понижена цена, написа CNBC.

В петък Shell закупи 100 000 метрични тона водещ нефт Urals от Русия. Съобщава се, че е закупен с рекордна отстъпка, като доста компании заобикалят съветския нефт заради непредизвиканото навлизане на Москва в съседа. Покупката не нарушава никакви западни наказания.

Компанията беше изправена пред тежки рецензии за покупката, в това число от украинския външен министър Дмитро Кулеба, който прикани фирмите да прекратят всички бизнес връзки с Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР