Неформалната среща на премиерите от Западните Балкани, която се провежда

...
Неформалната среща на премиерите от Западните Балкани, която се провежда
Коментари Харесай

Премиерската среща за Западните Балкани в Албания - без куп премиери

Неформалната среща на министър председателите от Западните Балкани, която се организира през днешния ден (27 август) в албанския град Драч, се състои без присъединяване на много от поканените министър председатели, съобщи БГНЕС.
На срещата, която е отдадена на икономическата интеграция в района, не участват министър-председателите на Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина и България.
Първи оповестиха, че няма да бъдат на срещата Ана Бърнабич и Денис Звиздич. Македонският министър председател Зоран Заев не отлетя през днешния ден за Дуръс поради неприятните климатични условия.
Българският министър председател Бойко Борисов беше възпрепятстван да взе участие във форума поради Деня на народен печал, разгласен поради гибелта на 17 души при злополуката с рейс край Своге.
На форума в Дуръс хазаин е албанският министър председател Еди Рама, присъединяване ще вземат министър председателите на Косово и Черна гора Рамуш Харадинай и Душко Маркович, а също по този начин еврокомисарят за разширението Йоханес Хан и ръководителят на Европейската банка за възобновяване и развиване Сума Чакрабарти.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР