Нееднократно в Украйна са поругавани български паметници и е горено

...
Нееднократно в Украйна са поругавани български паметници и е горено
Коментари Харесай

ПП Възраждане: Преименуване на улици в България е нагла намеса на Украинското посолство у нас

Нееднократно в Украйна са поругавани български монументи и е горено българското знаме. Украинските жители на територията на страната ни се употребяват със обилни привилегии пред българските жители.

„ Възраждане " е безусловно срещу всевъзможни вероятни провокации, които България може да насочи в спора. България би трябвало да резервира безспорен неутралитет в спора сред Русия и Украйна. Не би трябвало да поддържаме, подклаждаме или предизвикваме нито едната, нито другата страна. Това сподели Деян Николов - секретар на „ Възраждане София ", на конференцията на Политическа партия „ Възраждане София " по отношение на решенията, които общините е належащо да вземат, с цел да обзет бежанския поток от Украйна.

В този смисъл той дефинира предлагането за преименуване на улици в София, с което да се изрази съпричастността на българския народ към Украйна, като „ несъответстващо ". Според него предлагането за това от Украинското посолство у нас е директно вмешателство във вътрешните работи на страната ни.

Притеснителна по думите му е политиката на държавното управление за предоставяне на привилегии на украинските бежанци.

По думите му България е трябвало да има посредническа роля сред двете страни и никога не би трябвало да взима страна. „ Няма съответна и разумна причина за интервенция на България в спора. Ако спорът се разрасне, ще се стигне до опустошителни дейности на наша територия. Единственият интерес, който имаме там, е нашата българска общественост ", съобщи Деян Николов.

Налагането на наказания против Русия не е в интерес за страната ни, акцентира той. С това се ускоряват инфлационните процеси и се основава неустановеност във връзка с енергийните ни запаси.

В коментар на свидетелствата за осъществени след отдръпване на съветската войска зверства в Буча, Николов акцентира, че пропагандата и от двете страни е доста мощна и в този смисъл информация, която доближава до нас, би трябвало да се подлага на подозрение. „ Много е тъпо за всички цивилни, без значение дали са потърпевши от дейностите на съветската или украинската войска. В България обаче се пропагандира единствено едната позиция, което е лицемерно, а обективната публицистика изисква да се отразят и двете гледни точки ", счита той.

Инж. Николай Дренчев съобщи , че би трябвало да дефинираме своя народен интерес и да го отстояваме. „ Той е никога да не се замесваме във военни дейности . Ролята на България може да бъде единствено на медиатор и примирител в мирните договаряния сред двете воюващи страни. България има място на масата на договарянията, само че не и на фронта в Украйна - нито с войски, нито с военна техника ", безапелационен бе той.

Според него, даже да бъде взето решение от Народното събрание за оказване на военната помощ, ние нямаме техническа опция и военна техника, която да предоставим. Страната ни има ангажимент към нашите сънародници в Южна Украйна, които би трябвало да бъдат подкрепени с филантропична помощ.

Икономическите ни ползи са директно наранени от наложените наказания, а присъединяване ни в каквито и да било съюзи би трябвало да бъде подчинено на нашия интерес, акцентира Дренчев. „ Да подходим умно и отговорно, без детски възторг. Това, което се случва, е съдбоносно и всяка неточност ще ни коства скъпо и в чисто човешки, и в геополитически проект ", съобщи той.

Николай Дренчев чака абдикиране от ръководството на обединението в границите на месец и започване на процедура за нови предварителни избори. Такова очакване има и в цялото общество, счита той. „ Виждаме едно детско и несъответстващо държавно управление, което се движи по една нелепа стратегия.

Единственото, което видяхме в първите 100 дни, е, че се дадоха по 5 милиарда лв. дневно за три плана на Съединени американски щати в България - този за батериите, за идващ реактор на АЕЦ „ Козлодуй " и за още осем чертежа на F-16 ", разяснява той.

Според него новото Народно заседание ще има напълно друга настройка от сегашната. „ Надяваме се, че скоро българската страна ще бъде ръководена от българи и да стартираме нейното преосноваване ", съобщи Дренчев.

В сряда „ Възраждане " провежда митинг в 12.00 часа пред Народното събрание и Министерски съвет срещу опитите за замесване на страната ни в спора сред Украйна и Русия, разгласи той. Войната убива доста малко посредством бомби и патрони и доста повече с хаоса, който основава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР