Недоволството на земеделските производители в страната и в чужбина нараства

...
Недоволството на земеделските производители в страната и в чужбина нараства
Коментари Харесай

Официална позиция на “Възраждане”, във връзка със земеделските протести в България и Европа

Недоволството на земеделските производители в страната и в чужбина нараства експоненциално и то е обвързвано, главно с неравностойните условия за произвеждане на качествена продукция, подбудени от безконтролния импорт на хранителни артикули и първични материали от Украйна, които не минават наложително първокласен надзор, който се изисква от производителите в България, Германия и целия Европейски съюз. Това прави селскостопанската продукция на родните и европейски производители по-скъпа и неконкурентоспособна и донесе вълна от всеобщи митинги в Германия.

Най-силната стопанска система в Европа осъмва с блокирана столица, поради протестиращи от всички държавни браншове, към които се причисляват и хиляди аграрни производители. Техните претенции са елементарни и разумни - прекратяване на осъществяването на изискванията по безумната " Зелена договорка ", решение на казуса с незаконните мигранти, заливащи Германия и прекъсване на безконтролния импорт на хранителни артикули и първични материали от Украйна - артикули, които могат да бъдат нездравословни и рискови за потребителите и унищожават локалното земеделие.

Идентични са и терзанията на родните аграрни производители, които в своя декларация упорстват за незабавно избавяне на бранша, както и заплашват с ефикасни протестни дейности и приканват за спомагателни облекчения, по отношение на безконтролния импорт на селскостопанска продукция от Украйна.

Българското държавно управление, бранейки непознати ползи, само че не и българските, се слага в неуместната обстановка да се постанова да заплаща солидни компенсации на родните производители, само с цел да може да продължи да внася продукция със подозрително качество и характерности от Украйна.

Съществува обезпечителна мярка, която планува позволение за държавна помощ, в размер на 450 млн. лева на година, планувана за възстановяване на ликвидността на производителите на плодове, зеленчуци и животновъдите. В своята декларация, зърнопроизводителите също упорстват да бъдат включени в средствата, планувани за тези спешни ограничения. Алтернативата е ефикасни протестни дейности.

Интересно е и пропагандното название на тази мярка: " Помощ в поддръжка на ликвидността на земеделските стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна ", в случай, че същата е в действие от 2014 година, когато нямаше военни дейности, а поради нейната цел, считаме, че вярното название следва да бъде: " Помощ в поддръжка на ликвидността на земеделските стопани, поради безконтролния импорт на артикули и артикули от Украйна ".

От " Възраждане " считаме, че всички проблеми, индустриални усложнения и изкуствено основана неконкурентноспособност на родните и европейски аграрни производители са единствено и само разследване на недалновидната, предателска и лишена от небосвод политика, във връзка с въпросите, свързани с по този начин наречената " Зелена договорка " и във връзка с безконтролния импорт на артикули със подозрително качество от Украйна.

Това е извънредно рисково, тъй като хранителният суверенитет е неразривно обвързван и основополагащ детайл от националната сигурност. " Възраждане " още веднъж удостоверява кардиналната си позиция, която е цялостна поддръжка за родното земеделско произвеждане и ограничение на вноса артикули от трети страни, изключително когато те не са минали прецизен надзор за спазване на качеството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР