Недоволството днес не се концентрира само в София - протести

...
Недоволството днес не се концентрира само в София - протести
Коментари Харесай

Превозвачи протестираха в цялата страна - къде останаха без автобуси през целия ден

Недоволството през днешния ден не се концентрира единствено в София - митинги имаше в цялата страна. На доста места се стигна до блокади на съществени пътни артерии и кръстовища. В някои градове хората останаха без автобусен транспорт съвсем през целия ден.

От 9 часа тази заран рейсовете в Севлиево стопираха да обслужват линиите в града. Без публичен превоз останаха и над 20 села в общината. Въпреки неудобството обаче множеството от хората, поддържаха митинга на превозвачите.

" Просто обстановката е нетърпима към този момент. В момента нищо не се случва, даже на масата на договарянията ", съобщи Пламен Боевски, транспортьор.

До обяд усложнения имаше в междуградските транспорти и в Пловдив , а това сътвори проблеми на десетки пасажери.

" Изключително мъчно решение в последна сметка от една страна търсим вид за решение на проблемите, само че от друга не на гърба и на възможни компликации на жителите в последна сметка те са данъкоплатци, с помощта на тях ние си получаваме въпреки и незадоволителните дотации и обезщетения ", добави Веселин Дошков, шеф на транспортна компания.

В Русе компаниите, които обслужват градския и междуселищния превоз, изпълняваха курсовете си. Превозвачите обявиха, че са солидарни с протестиращите си сътрудници, само че пътуват, с цел да не затрудняват постоянните си пасажери.

Десетки рейсове и камиони се включиха в протестно автошествие от 88-мия километър на Автомагистрала " Струма " край Благоевград до Симитли и назад. Повече от три часа придвижването по интернационалния път за Гърция беше мощно затруднено. Благоевград през днешния ден също остана и без градски превоз.

" На хората се оправдавам, само че просто би трябвало да се пробудим всички, тъй като това, което вършим, го вършим за всички. Много малко хора са към този момент без коли. Може би има хора, които са удовлетворени от цените на горивата? ", добави Марио Богданов, притежател на компания за автобусни транспорти.

Спирането на рейсовете обаче сътвори безпорядък по спирките в прилежащите на Благоевград обитаеми места, където доста хора не бяха разбрали, че превоз през днешния ден денем няма да има.

Транспортният отрасъл у нас се закани, че митингите и блокадите ще продължат, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР