Недоволство в Созопол заради спорен строеж на брега на морето

...
Недоволство в Созопол заради спорен строеж на брега на морето
Коментари Харесай

Недоволство в Созопол заради спорен строеж на брега на морето

Недоволство в Созопол поради противоречив градеж на брега на морето край града. Опасенията на локални хора и риболовци са, че ще бъде стеснен достъпът до един от знаците на града - скалните формирания " Германката ".

Заради лабиринта от постройки в до наскоро девствената околност Колокита, риболовците мъчно си пробиват път до скалите.

" Появи се един млад и приветлив юноша, който се показа, че е притежател и който сподели: " След един час затварям всичко и достъп до брега няма да има”. Даже аз го попитах: " От къде може да обиколим, с цел да стигнем до брега? " Той сподели: " От на никое място, затварям до скалите! ", описа Маргарита Димитрова.

Фиордите също са застрашени, тревожат се локалните.

" Върху фиордите няма строителство, само че има в такава непосредствена непосредственост до фиордите, което предотвратява достъпа до тях и на процедура ги трансформира в естествени формирания за частно прилагане ", разяснява Петко Горанов.

От компанията настояват, че пътека до морето ще бъде оставена.

" След като приключат разкопките, ще оставим пътека, по която ще се минава за носа напред ", съобщи Костадин Тодоров, представител на притежателя.

Улицата, която води до скалите в предпазената околност, е със същото име като компанията възложител на градежа.

Предвидени са две вилни здания с басейн, които попадат в Зона Б на предпазената околност. Там строителство е позволено. Двата декара на брега на морето са добити през 2002 година за 1000 лв.. Тогава е изменен и статутът на земята от земеделска в урбанизирана.

" Спазени са всички законови процедури преди издаване на разрешението за градеж ", заяви Детелина Иванова от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

" Към момента публична позиция не можем да дадем, защото до общината не е подаден никакъв сигнал за нелегално строителство ", изясни Христо Христов – шеф на Дирекция " Строителство " в община Созопол.

Все отново дадоха обещание инспекция на място.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР