Недоволство в Пловдив. Жители на няколко блока излизат на протест

...
Недоволство в Пловдив. Жители на няколко блока излизат на протест
Коментари Харесай

Протест на жители в Пловдив: Нов парк оставя цял блок без паркоместа

Недоволство в Пловдив. Жители на няколко блока излизат на митинг против превръщането на паркинга им в парк. Хората настояват, че не са срещу обособяването на зелени площи, само че не желаят едното да е за сметка на другото и да нямат къде да паркират колите си. По думите им – разкопаването е почнало, без те да бъдат осведомени, оповестява.

Засегнати са над 50 фамилии. Те настояват, че са сложени в неуместна обстановка. „ Никой не е срещу парка, не е срещу зелените площи, само че ние желаем да си остане както е от 1970 година до момента – паркинг ”, сподели Тодор Канев. „ Паркираме на местата на съседите и стават кавги ”, изясни още той.

„ Част от настояванията на жителите са отчасти изпълними ”, съобщи Пламен Райчев, зам.кмет по строителството. „ Проектът е юридически през 2014 година Тогава е обсъждан с жителите на място, препоръчани са 2 разновидността, избрали са единият, а част от тях са се и подписали. В региона са планувани към 50 паркоместа, в другата част на пространството, по-близо до другите блокове. Възможно е да се промени плана и да изградим парко места ”, сподели Райчев.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР