Недоволство у хората предизвика новината, че у нас се вкарват

...
Недоволство у хората предизвика новината, че у нас се вкарват
Коментари Харесай

Нено Димов: Внесеният боклук за изгаряне е 10 пъти по-малко от изнесения

Недоволство у хората провокира новината, че у нас се вкарват и горят боклуци от други страни. За 2018 година импортираният за изгаряне отпадък е към 10 пъти по-малко от изнесения, изясни Димов.
Това сподели каза пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов.

" В момента няма ТЕЦ-ове, които да горят нерегламентирано боклуци. Изгарянето на боклуци и по-точно на горива, които са от боклуци е политика, към която ние би трябвало от ден на ден да вървим ", добави той

По думите му сега у нас се изгарят към 3.3% от отпадъците, приблизително за Европейски Съюз е 28%. За идващите 15-ина година наша цел е да реализираме 25%.

През последният месец-месец и половина се изгаря био маса, която не е регламентирана, не е позволена. Трябва доста ясно да се подсигурява, че опазването на околната среда и здравето на хората ще бъде предпазено, съобщи министърът.

" Това, което направихме в Перник, е оптимално бързо, ние дадохме доста къси периоди на Топлоелектрическа централа " Перник " да изнесе нерегламентираното гориво, с цел да може да пуснем оптимално бързо топлата вода на хората., изясни Ненов.

Министърът изясни, че казусът с чистотата на въздуха е доста огромен освен у нас, само че и в международен мащаб. Той сподели, че няма елементарно решение. Имаме ясни ограничения, които се взимат и Ненов не счита, че ще се стигне до наказания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР