Недоволство срещу включването на пътя от дома до областния център

...
Недоволство срещу включването на пътя от дома до областния център
Коментари Харесай

Два квартала на Шумен против винетките

Недоволство против включването на пътя от вкъщи до регионалния център Шумен в листата с пътищата от републиканската пътна мрежа, за които се изисква винетка зрее измежду жителите на кварталите Мътница и Макак.

Собствениците на коли от двата квартала са се обърнали за подпомагане към кмета на Шумен Любомир Христов, само че съгласно него общината мъчно може да си разреши да поддържа пътищата до кварталите. Разстоянието от изхода на Шумен до кв. Мътница да вземем за пример е съвсем 12 километра, като маршрутът минава по основния път Русе - Варна.

" Дадоха ми разценката какъв брой коства в този момент поддръжката. Сумите са впечатляващи. За едната права е 500 хиляди, а за другата 100 хиляди лв. годишно. Общината няма по какъв начин да си разреши това. На сесията ще осведомявам Общинския съвет и той да вземе решение ", сподели пред кореспонденти в понеделник сутринта кметът Любомир Христов. Милион и половина общо са парите, които в този момент отделя общината за поддържане на всички общински пътища и всички улици на Шумен и селата.

Ситуацията към кварталите Макак и Мътница не е нова. И в досегашните планове и обозначения пътищата от Шумен до кварталите са обозначени като " винетни ", само че имало негласни съглашения катаджиите да не глобяват за неналичието на винетки жителите на двете сателитни села. " Сега аз подобен ангажимент не мога да поема. " - безапелационен беше Любомир Христов. Според информация, която изискал кметът, записаните коли в Макак са 400, а в мътница 200.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР