Недоволство от пореден строеж на метри от морето. Зрители на

...
Недоволство от пореден строеж на метри от морето. Зрители на
Коментари Харесай

Багер на багера: Какво се строи на метри от морето в Лозенец?

Недоволство от следващ градеж на метри от морето. Зрители на bTV алармираха за багери в курорта Лозенец до Царево.

Строителство кипи безусловно на брега. Разрешението за градеж на постройката е издадено преди дни, демонстрират документи, с които bTV разполага.

На не повече от десетина метра до наскоро девственото плажче " Мечата дупка " се издига следващата вилна постройка.

Техническият началник на обекта отхвърли изявление. Уточни само, че постройката няма да е по-висока от към този момент издигнатите край нея.

Според Сдружение " Да запазим Корал " има няколко нарушавания.

" Би трябвало община Царево да няма право да издаде сходно позволение, тъй като няма настоящ Общ организационен проект. Вероятно те разчитат на една анулирана към този момент разпоредба на някогашната министърка на Министерство на околната среда и водите, в която със остарял Подробен устройствен план може да се издаде строително позволение, само че тази разпоредба е анулирана ", сподели Атанас Русев –Сдружение " Да запазим Корал ".

И още - градежът попада в зона А на Черноморското крайбрежие, а допустимите от закона параметри са надвишени, настояват от сдружението.

" На този градеж плътността на застрояване е 41 % и интензивността на застрояване е 0,74 - съвсем два пъти е надвишена тази норма ", изясни Русев.

От община Царево отхвърлиха да отговорят на въпросите ни издали ли са позволение за градеж в нарушаване с претекста, че нямаме непокътнат ден и час за среща с кмета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР