Недоволство и на синдикатите пред Народното събрание заради параметрите на

...
Недоволство и на синдикатите пред Народното събрание заради параметрите на
Коментари Харесай

Пореден ден на протести за по-високи заплати

Недоволство и на синдикатите пред Народното събрание поради параметрите на бюджета за 2022 година

Сред протестиращите имаше музейни служащи, огнеборци и представители на публичния превоз, съобщи

ОТ КНСБ показаха поддръжка към протестните дейности на чиновниците в областта на културата и приканиха депутатите да обезпечат контрактуваното 25-процентно нарастване за всички сектори в сферата.

Огнеборците също упорстваха за 20% растеж на заплатите и по-добри условия на труд.

„ Предвиденото 5% минимално нарастване на нашия бюджет даже не покрива инфлацията. За действието на институциите са нужни 50% нарастване “, съобщи Мариела Маламат, зам-председател на федерация „ Култура “.

„ Не можем да работим без да имаме бюджет. Тук не става въпрос единствено за нашите заплати, а за бюджета на галерията, с цел да се развива активност “, означи Поли Троянова, реставратор в националната изложба.

„ Исканията ни са за 20% нарастване на възнагражденията, плюс спомагателни пари, най-малко 100 млн. за финансови разноски, с които ние ще решим част от проблемите, които имаме с неприятните условия на труд и неналичието на персонални защитни средства.

Днес за следващ път изразихме нашето неодобрение по отношение на направения план за държавен бюджет, в който не са планувани нараствания за чиновниците в Министерство на вътрешните работи, “, сподели Станислав Миланов, член на УС на профсъюз „ Огнеборец “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР