Недоволни от за отделянето на Обзор готвят протест. Жителите на

...
Недоволни от за отделянето на Обзор готвят протест. Жителите на
Коментари Харесай

Недоволни от референдума за отделянето на Обзор готвят протест

Недоволни от за отделянето на Обзор готвят митинг. Жителите на село Баня, което ще стане част от новата община, държат да останат под шапката на Община Несебър. Информацията е на Нова телевизия.
Те настояват, че такива са настроенията и в останалите пет села, които вървят в пакет с град Обзор. Почти 74 % от участвалите в локалния референдум поддържаха в неделя отделянето на Обзор и още шест села. В Баня, обаче, от 94 дали своят вот, 64 са срещу прекосяването им в нова община.
 С референдум: Обзор изиска да се отдели от Несебър С референдум: Обзор изиска да се отдели от Несебър
73 на 100 от гласоподавателите в Обзор и шестте села Приселци, Паницово, Раковсково, Козница, Емона и Баня са поискали на референдума,...
Христина е учител в гимназията по туризъм в Слънчев бряг и всеки ден й се налагало да пътува с рейс, обезпечен от Община Несебър. „ Притеснява ни фактът, че ние оставаме без превоз, доста е мъчно да се придвижим от това обитаемо място, защото няма автогара, няма обособена транспортна спирка и рейсовете Варна-Бургас не стопират при нас ”, споделя тя.
Кметът на Обзор изрази удивление, че има недоволни, в случай, че били спазени всички административни условия за свикването на референдум. Успокои, че има направена транспортна скица, която ще бъде реалност след вероятно позитивно решение на държавното управление, което би трябвало да обособи новата община. „ Да не се тормозят жителите на Баня, натурален център на тях им е Обзор, те така и така са към нас. И бързата помощ им е от нас, лекарите са от нас, обслужването, чистотата, безусловно всичко - магазини, аптека, всичко употребяват от Обзор ”, споделя кметът Христо Янев.
Засега, обаче, жителите на Баня не имат вяра на успокоенията и ще излязат на митинг в четвъртък сутринта. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР