Недоволни от за отделянето на Обзор готвят протест. Жителите на

Недоволни от за отделянето на Обзор готвят протест. Жителите на ...

Недоволни от референдума за отделянето на Обзор готвят протест

Недоволни от за отделянето на Обзор готвят протест. Жителите на село Баня, което ще стане част от новата община, държат да останат под шапката на Община Несебър. Информацията е на Нова телевизия.
Те твърдят, че такива са настроенията и в останалите пет села, които вървят в пакет с град Обзор. Почти 74 % от участвалите в местния референдум подкрепиха в неделя отделянето на Обзор и още шест села. В Баня, обаче, от 94 гласували, 64 са против преминаването им в нова община.

С референдум: Обзор поиска да се отдели от Несебър С референдум: Обзор поиска да се отдели от Несебър
73 на сто от гласоподавателите в Обзор и шестте села Приселци, Паницово, Раковсково, Козница, Емона и Баня са поискали на референдума, ...
Христина е преподавател в гимназията по туризъм в Слънчев бряг и всеки ден й се налагало да пътува с автобус, осигурен от Община Несебър. „Притеснява ни фактът, че ние оставаме без транспорт, много е трудно да се придвижим от това населено място, тъй като няма автогара, няма обособена транспортна спирка и автобусите Варна-Бургас не спират при нас”, казва тя.
Кметът на Обзор изрази учудване, че има недоволни, при положение, че били спазени всички административни изисквания за свикването на референдум. Успокои, че има изготвена транспортна схема, която ще бъде факт след евентуално положително решение на правителството, което трябва да обособи новата община. „Да не се притесняват жителите на Баня, естествен център на тях им е Обзор, те и без това са към нас. И бързата помощ им е от нас, лекарите са от нас, обслужването, чистотата, абсолютно всичко - магазини, аптека, всичко ползват от Обзор”, казва кметът Христо Янев.
Засега, обаче, жителите на Баня не вярват на успокоенията и ще излязат на протест в четвъртък сутринта. 

Източник: actualno.com