Недоволни от пропуските в съдебната система граждани излязоха на протест

...
Недоволни от пропуските в съдебната система граждани излязоха на протест
Коментари Харесай

Граждански протест пред Съдебната палата в Сливен

Недоволни от пропуските в правосъдната система жители излязоха на митинг пред Съдебната палата в Сливен. Те упорстват да няма опция за подмяна на най-тежките присъди или опция за понижаване на присъдите за тежки умишлени закононарушения. От полицията обявиха, че няма да позволен протестиращите да създадат жива верига пред вратите на Съдебната палата.

Tази седмица на първо четене в Народното събрание беше признато съкратеното правосъдно разследване при тежки закононарушения да отпадне с промени в Наказателно-процесуален кодекс.

„ Това към този момент не е митинг, към този момент е гражданско непокорство. Начинът, по който се организира дебатът в Народното събрание, е афектиран за всеки едни жител, да не приказваме за почернените родители. Ние не сме съгласни с метода, по който се организират дебатите. Разграничаваме се от всички партии, разграничаваме се от предизборната акция, която тече в моментае не желаеме да се спекулира с нашата мука и болка”, разяснява Доника, която е една от уредниците на митинга, пред NOVA.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР