Недоволен баща удари през лицето медицинска сестра в Спешното отделение

...
Недоволен баща удари през лицето медицинска сестра в Спешното отделение
Коментари Харесай

Бавят приема на дете в болница. „Ще го хоспитализирам, ако искам“: бащата удари сестра

Недоволен татко удари през лицето здравна сестра в Спешното поделение на във Враца. За следващия случай на експанзия против доктор заяви bTV. Баща на 8-годишно момиченце бил препратен от частна клиника към държавната болница за проучвания и настаняване.
Медицинското лице, станало жертва на физическа експанзия, била вътре и пособия за спасяването на пациенти в извънредно тежко положение, един от които в кома, а различен с белодробна емболия, съобщи дежурната лекарка.
По думите на бащата детето му пък било с доста висока температура – над 39 градуса, която не се влияела от лекарства. До спора се стигнало, откакто не разкрил здравното лице на регистратурата.
„ На регистратурата никой, хората чакат, чакаме пет минути, чакаме 10 минути, през това време звъним на звънеца. На десетата минута се появява една сестра и я попитахме да влезе да викне някой. Тя сподели: Аз не съм от този бранш. Влезе, споделиха: Да чакаме, когато си свършат работа, тогава ще дойдат “, изясни бащата.
Минават още пет минути, до момента в който сестрата от регистратурата излезе от отделението.
„ Интересно ми е рецепционистката каква работа има в шокова зала, на 15-та минута излиза тази, която е на рецепцията, тъй като към този момент звъним настоятелно. Започва да вика какво си се раззвънял? Казвам: Има дете за хоспитализация, а тя отговори: Ще го хоспитализирам, в случай че желая. Така ми отговори, има очевидци. Започна да се държи надменно, право в лицето ми се завря и аз не знам по какъв начин съм реагирал. Възможно е да съм я блъснал. И се държи все едно, че е някъде на полето, а в този момент обяснете ми това обикновено ли е “, сподели още мъжът.
Скандалът е бил сподавен след намесата на полицията. Колегите на ударената здравна сестра са възмутени. По думите им
спешно-приемното поделение на регионалната болница е извънредно натоварено,
изключително в почивните дни, а дефицитът на личен състав е продължителен. Сестрата от регистратурата, станала жертва на физическа експанзия, била вътре и пособия за спасяването на пациенти в извънредно тежко положение, един от които в кома, а различен с белодробна емболия.
„ Все отново регистраторката също е здравно лице и се случва да оказва помощ в обработката на пациентите. Колкото и да си обиден, не е целесъобразно, не би трябвало да посягаш на здравно лице, тъй като минимум то не е отговорно за тази обстановка и за това, че няма личен състав “, съобщи доктор Теодора Генова, дежурен доктор.
Конфликтът освен че се разиграва пред очевидци – пациенти и техни близки, само че е сниман и от видеокамерите пред отделението. Ударената в лицето сестра, само че изясни, че детето не е било в положение на неотложност. Въпреки това то е признато в детското поделение на болничното заведение.
„ Да, съгласна съм, че е за хоспитализация, само че не е в тежко положение за разлика от пациентите, които са били вътре. Добро общо положение, гърло и фарингс хиперемирани. Имало е някаква болежка в дясното ухо, а температурата, 37.1, най-малко това е маркирано тук “, добави още доктор Теодора Генова.
„ Детето сега е на системи, има проблем с дишането, през носа никакъв О2 не минава, плюс температура, която от през вчерашния ден е над 39 градуса и не се повлиява от лекарства. Пред служителите на реда декларира, че няма да бъде прието в болница. Не се усещам отговорен. Има една остаряла българска сентенция – каквото повикало, такова се обадило. Ако има някакъв проблем и не им харесва да работят, чантичките и да си вървят “, разяснява бащата на момичето.
Ударената здравна сестра е безапелационна, че ще търси правата си в съда.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР