"Недостигът с инсулин се явява на определени периоди и в

...
"Недостигът с инсулин се явява на определени периоди и в
Коментари Харесай

Спират недостига на инсулин с нов закон

"Недостигът с инсулин се явява на избрани интервали и в това отношение желая да кажа, че решението е новият Закон за лекарствените артикули в хуманната медицина. Да се надяваме, че народните представители в бърз порядък ще одобряват този закон. При приемането му казусът освен за инсулина, само че и за другите медикаменти ще бъде решен ". Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, представен от БГНЕС.
Забавянето доставките на инсулин в аптечната мрежа е продължителен проблем. В началото на всяка година има закъснение на доставките, алармират пациенти. Това основава проблем за тях да закупуват свободно живоподдържащото лекарство, отпускано от НЗОК. За следващ път при започване на май има липса на избрана марка инсулин в част от аптеките в София.
"Няма постъпили нито писмени, нито устни сигнали от пациенти за липса на този инсулин в аптечната мрежа. Съгласно самостоятелния контракт на аптеките с Районната здравноосигурителна каса те са длъжни в 24-часов период да обезпечат изчезналия медикамент на пациента. Най-важно е, когато пациентите имат някакъв проблем, да подават сигнал ", обявиха от пресцентъра на НЗОК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР