Недостигът на вода и засушаването може да нанесат щети от

...
Недостигът на вода и засушаването може да нанесат щети от
Коментари Харесай

ООН предупреди: Сушата може е следващата пандемия

Недостигът на вода и засушаването може да нанесат вреди от мащаба на пандемията от Ковид-19 и рисковете от това бързо се усилват с повишението на температурите по света, се споделя отчет на Организация на обединените нации, представен от Ройтерс.

" Сушата скоро може да се трансформира в идната пандемия и за нея няма ваксина " сподели през днешния ден Мами Мидзутори, специфичният представител на Организация на обединените нации за понижаване на рисковете от бедствия, на онлайн конференция във връзка публикуването на отчета. По думите му сушата към този момент е нанесла стопански загуби за най-малко 124 милиарда $ и е засегнала живота на над 1,5 милиарда души в интервала 1998-2017 година Мидзутори акцентира, че най-вероятно тези цифри в действителност са " занижени ".

Може да се твърди, че световното стопляне е засилило засушаването в Южна Европа и Западна Африка, се споделя в отчета. И в случай че светът не реагира, броят на жертвите на това злополучие " ще нараства трагично ", предизвести представителят на Организация на обединените нации. Около 130 страни биха били изложени на по-голям риск от засушавания през този век при сюжет за високи излъчвания на парников газ. Пред дефицит на вода биха се изправили други 23 страни, а други 38 - са изложени и на двата риска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР