Недостигът на работна сила и прекомерната административна намеса на пазара

...
Недостигът на работна сила и прекомерната административна намеса на пазара
Коментари Харесай

Недостигът на работна сила и прекомерната административна намеса на пазара на труда задържат икономическия растеж на страната

Недостигът на работна мощ и несъразмерната административна интервенция на пазара на труда задържат икономическия напредък на страната, считат от Асоциацията на индустриалния капитал. 
Според работодателите, Брутният вътрешен артикул има опция да надвиши 4% през 2018 година, в случай че държавното управление насочи напъните си за решаването на главния проблем на бизнеса - неналичието на квалифицирани и производителни човешки запаси.
Работодателите считат, че повишението на заетостта може да се насърчи, в случай че минималната работна заплата стартира да се договаря по сектори, в случай че бъдат отстранени минималните осигурителни прагове и доплащането за прослужено време. Това ще сътвори условия освен за напредък на стопанската система, само че и за наемането на ниско квалифицирани или хора без подготовка. От асоциацията желаеха и смяна в дефиницията за дребните и междинни предприятия, от която зависи достъпът до финансиране, административните и кредитните облекчения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР