Недостигът на производствени мощности за 14-нм продукти се отразява практически

...
Недостигът на производствени мощности за 14-нм продукти се отразява практически
Коментари Харесай

Intel откри още един завод за производството на 14-нанометрови процесори

Недостигът на индустриални мощности за 14-нм артикули се отразява на практика на всички сегменти на процесорния бизнес на Intel, заради което доста от CPU моделите минаха в редиците на дефицитните артикули. За да се уверите в това е задоволително да погледнем цените на настолните чипове Core 8-мо потомство в магазините — някои от тях през последните месеци се усилиха с един и половина пъти.
С цел освобождение на място за 14-нм индустриални линии за най-търсените артикули, чипмейкерът реши да употребява за стартиране не толкоз печеливши артикули от по-старите софтуерни правила. Например, бюджетния набор от систематични логикаи Intel H310 наскоро „мигрира“ от 14-нм на 22-нм софтуерен развой, получавайки маркировката H310C.



Въпреки това, с цел да се усили стартирането на 14-нм процесори не е задоволително единствено да се усилят доставките на полупроводникови кристали. За това също са нужни и спомагателни заводи, където ще се проведат тестванията и пакетирането на силициевите чипове в подготвени произведения. Едно сходно дружество неотдавна бе намерено във Виетнам.

В листата с артикули, които ще се създават в новия цех, са мобилните процесори от U-серията въз основата на архитектурата Kaby Lake. Доставките на първите партиди CPU на Intel ще стартират след две седмици, на 8 октомври.



Според анализаторите, дефицитът на Intel процесорите ще продължи чак до второто тримесечие на идната година. Проблемите на съперника се чака, че може да оказват помощ на Advanced Micro Devices да усили доста пазарния си дял в сегмента. Към момента, той е към 10%, а след половин година, съгласно анализаторската компания Jefferies, тази цифра може да нарасне три пъти. Имайте поради, че AMD не разполага със лични индустриални мощности, което й разрешава доста гъвкаво да дефинира производството на процесори според от търсенето.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР