Недостигът на лекарства има от години наред. Това заяви пред

...
Недостигът на лекарства има от години наред. Това заяви пред
Коментари Харесай

Сербезова: Недостигът на лекарства има от години, а лекарите изписват медикаменти, които ги няма на пазара

Недостигът на медикаменти има от години наред. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният здравен министър Асена Сербезова.

Тя упрекна министър Асен Меджидиев, че смесва истина с лъжа. Правен е деликатен разбор на дефицита на медикаменти, по думите й. В 50% от случаите лекарите предписват медикаменти, които ги няма да пазара, съгласно нея. Има проблеми и в производството.

Лекарите би трябвало да предписват това, което е налично, поучава тя и посочи, че има други възможности на редица лекарства. Наблюдаваните медикаменти, следени от Министерство на здравеопазването са 4000. Още през август предходната година Народно събрание е приел законова смяна по този начин, че аптеките да имат достъп до системата СЕСПА, съгласно Сербезова и трансферира отговорността върху ИАЛ.

Формулата за възбраната за износа за медикаменти е избрана в закона. Няма формула на Сербезова, няма формула на Меджидиев, формулата е една, сподели още някогашният здравен министър. Тя отхвърли да е подвластна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР