Недостигът на кадри е най-големият страх пред институциите и болничните

...
Недостигът на кадри е най-големият страх пред институциите и болничните
Коментари Харесай

Недостигът на медици е най-големият риск за системата при нова Covid вълна

Недостигът на фрагменти е най-големият боязън пред институциите и болничните шефове на прага на есенно-зимния сезон и на фона на опасенията от нова вълна от ковид.

Пред лечебните заведения стоят главно два съществени казуса: дефицит на фрагменти и проблеми с финансирането. Докато здравните институциите считат, че са обезпечили финансово системата, само че най-големите проблеми са дефицитът на фрагменти и сринатото доверие в системата.

Властите, а и самите лечебни заведения обаче заявяват, че сега са доста по-подготвени да посрещнат нова епидемиологична вълна. Това стана ясно на полемика за провокациите и решенията пред лечебните заведения, проведена от самодейността " Индекс на лечебните заведения ".

Болниците изпитват финансов и кадрови дефицит

Страховете на болничните мениджъри намират отражение и в анкета на " Галъп ", съгласно която 62% считат, че лечебните заведения, които управляват, не разполагат с задоволително медицински личен състав сега. Най-сериозен е дефицитът на медицински сестри. Проблемът е изключително осезателен за държавните и общинските лечебни заведения, където сред 60 и 70% изпитват дефицит на фрагменти против 44% в частните лечебни заведения. 71% от лечебните заведения споделят, че нямат запаси от медицински личен състав , а 64% нямат запаси от отделения, които биха могли да трансформират.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР