Недостигът на чипове застрашава сериозно световната индустрия(снимка: CC0 Public Domain) Технологични

...
Недостигът на чипове застрашава сериозно световната индустрия(снимка: CC0 Public Domain)
Технологични
Коментари Харесай

ИТ бизнесът в САЩ иска държавна помощ за чиповете


Недостигът на чипове заплашва съществено международната промишленост
(снимка: CC0 Public Domain)

Технологични колоси приканиха държавното управление на Съединени американски щати да субсидира развиването на американското произвеждане на чипове. Призивът идва в миг на световен недостиг на полупроводникова продукция.

Доскоро основно американските производители на коли се опитваха да лобират за личните си ползи в разгара на полупроводниковата рецесия, което накара представителите на други промишлености основателно да се опасяват от появяването на „ деформиране на доставките ”.
още по тематиката
Сега редица телекомуникационни и ИТ компании образуват нов алианс, наименуван „ Semiconductors in America Coalition ”, чиято задача ще бъде да лобира за личните си ползи, заяви.

Amazon, Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Cisco Systems, General Electric, HPE и Verizon към този момент се причислиха към „ обединението ”. Групата компании се пробва да убеди американските управляващи да помислят за нуждата от финансиране на производството на полупроводникови чипове в страната, само че без да се концентрират само върху потребностите на автомобилната промишленост.

Писмо от името новосъздадената асоциация към този момент е изпратено до Конгреса на Съединени американски щати. ИТ колосите желаят от американските законодатели да обезпечат финансиране за производството на чипове в страната (съгласно „ CHIPS for America Act ”), за което президентът Джо Байдън към този момент изиска от Конгреса 50 милиарда $.

„ Надеждното финансиране на „ Закона за чиповете ” би помогнало на Америка да построи спомагателен потенциал, нужен за съществуването на по-устойчиви вериги за доставки, с цел да подсигурява, че сериозните технологии ще бъдат там, когато имаме потребност от тях ”, обявиха от групата в писмо до демократичните и републиканските водачи в двете камари на Конгреса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР