Недостигът на чипове на международния пазар ще продължи да бъде

...
Недостигът на чипове на международния пазар ще продължи да бъде
Коментари Харесай

До кога ще продължи технологичната криза с недостига на чипове?

Недостигът на чипове на интернационалния пазар ще продължи да бъде реалност през идващите няколко години. Това предвиждат анализатори, които наблюдават развиването на промишлеността, написа money.bg. Днес те могат да бъдат открити съвсем на всички места – от новия PlayStation до електрическата четка за зъби. А сега дефицитът им е толкоз изострен, че редица автомобилни производители бяха принудени краткотрайно да прекратят работата в свои фабрики.

Според вицепрезидента на изследователската компания Forrester Глен О’Донъл дефицитът на пазара евентуално ще продължи да е реалност най-малко до 2023 година.

„ Тъй като търсенето на лични компютри ще остане високо, а при тези артикули се употребяват едни от най-мощните чипове, чакаме наклонността да продължи и през 2022 до 2023 година “, написа той в собствен разбор, представен от CNBC.

Успоредно с това специалистът чака, че центровете за данни да продължат да купуват от ден на ден чипове през идващите години.

„ Това в композиция с непрекъснатия напредък в облачните калкулации и копаенето на криптовалути приказва, че не може да чакаме друго с изключение на взрив при търсенето “, изяснява още О’Донъл.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР