Недостиг на персонал може да компрометира идеята за превръщането на

...
Недостиг на персонал може да компрометира идеята за превръщането на
Коментари Харесай

Липсата на достатъчно персонал може да затрудни превръщането на Втора градска в инфекциозна

Недостиг на личен състав може да компрометира концепцията за превръщането на столичната Втора градска болница в инфекциозна, която да приема случаи на инфектирани с ковид пациенти. Не е ясно дали всички лекари ще се съгласят да работят при новите условия, стана ясно в петък, а кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че в лечебното заведение ще останат да работят единствено хората, които желаят.

Втора градска болница ще стартира да приема пациенти, заболели от ковид, когато е изцяло подготвена, а в лечебното заведение ще работят единствено хората, които имат предпочитание, съобщи Фандъкова. В момента лечебното заведение е спряло приема, изписват се всички здрави.

Обещанието е Втора градска болница да проработи до 72 часа като инфекциозна след издаването на заповедта на здравния министър, което значи в неделя заран. Приемането на пациенти ще стартира най-вероятно в понеделник, само че това не е доказано.

За да се трансформира болничното заведение в инфекциозна би трябвало първо да се изпишат излекуваните пациенти, да се транспортират лежащоболните в други общински лечебни заведения, целият личен състав да разполага със защитно облекло и при нужда да се назначат още медици.

“Разбира се, никой не би могъл да бъде длъжен да работи в една преубразувана инфекциозна болница без своето единодушие. Така че, една от дилемите и работата с личния състав е да убедиме хората, че ще бъде обезпечена съответна отбрана “, съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР